Ingrediënten
- 1 kg kokkels (vraag aan je visboer)
- 1 ui, gesnipperd
- bakolijfolie
- zeezout
- 300 gr risottorijst
- 1,2 l warme visbouillon
- 1 citroen
- 15 gr verse koriander, fijngehakt
- 15 gr verse platte peterselie, fijngehakt
- zwarte peper
- serveer erbij: stevig brood en salade met romaine sla, geraspte wortel en cherrytomaten aangemaakt met olijfolie, azijn, peper en zout
Bereidingswijze
1. Leg de kokkels in een grote bak (of gootsteen) met koud water. Laat 15 minuten weken, spoel goed na en laat daarna nog 30 minuten in koud water weken. Spoel daarna wederom heel goed. Zo krijg je het zand uit de schelpen.
2. Zet in de tussentijd een grote soeppan op het vuur en fruit de ui 2 minuten in 2 el olie met een snuf zout.
3. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Schenk de visbouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
4. Roer de kokkels, rasp van 1 citroen, sap van ½ citroen en kruiden door de rijst en warm 5 minuten door met de deksel op de pan zodat de kokkels kunnen garen. Als de schelpen open staan, zijn de kokkels gaar.
5. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel extra citroensap. Serveer direct met brood en salade.
Recept met dank aan Francesca Kookt