Paella met kokkels

Ingrediënten:

  • 1 kg kokkels
  • 2 stengels prei
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 gram Paellarijst
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • Verse peper
  • Olijfolie
  • Enkele saffraandraadjes
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 liter kippenbouillon

Bereiding:

  • Spoel en de kokkels goed af met koud water, wrijf ze goed langs elkaar om al het zand van de buitenkant van de schelpen te krijgen.
  • Pel de ui en snijd deze fijn. Maak ook de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Doe olijfolie in een pan en fruit de ui, voeg daarna 1 stengel bleekselderij, laurierblad, vers gemalen peper en de kokkels toe. Stoof op hoog vuur tot de kokkels open zijn.
  • Haal de meeste kokkels uit de schelp, maar bewaar er een paar in de schelp ter garnering. Bewaar ook het kookvocht!
  • Snijd de wortel, paprika’s, 1 stengel bleekselderij en de prei fijn.
  • Doe daarna olie in de paella pan (of soortgelijke pan) en fruit de groenten op laag vuur.
  • Voeg de paella rijst bij de groenten, bak kort mee en voeg daarna de saffraandraadjes, paprikapoeder en de kerriepoeder toe.
  • Giet het kookvocht van de kokkels bij de rijst en laat het zachtjes koken.
  • Als het kookvocht is opgenomen voeg dan bouillon toe totdat de paella gaar is, het kan dat er dan wat kippenbouillon over blijft.
  • Roer het kokkelvlees door de paella en garneer met de bewaarde kokkels in de schelp.
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Bekijk meer recepten

Recepten

Kokkel tempura

Een heerlijk voorgerecht, borrelhapje of tussengerecht Ingrediënten: 0,5 – 1kg verse kokkels (liefst grote kokkels) of blikjes kokkelsvlees Citroen Tempuramix (verkrijgbaar bij de toko of

Bekijk recept »
Recepten

Paella met kokkels

Ingrediënten: 1 kg kokkels 2 stengels prei 2 paprika’s 1 ui 1 grote wortel 2 stengels bleekselderij 300 gram Paellarijst ½ theelepel kerriepoeder 1 laurierblad

Bekijk recept »
Recepten

Zeeuwse Kokkels

Een heerlijk voorgerecht van Chef Kees Visser. Ingrediënten: 0,5-1 kg verse kokkels (voor circa 4 personen) Sap van 1,5 limoen 2 gram Zeeuwsche Zoute Puur

Bekijk recept »