Ingrediënten:
- 1 kg kokkels
- 2 stengels prei
- 2 paprika’s
- 1 ui
- 1 grote wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 300 gram Paellarijst
- ½ theelepel kerriepoeder
- 1 laurierblad
- Verse peper
- Olijfolie
- Enkele saffraandraadjes
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 1 liter kippenbouillon
Bereiding:
- Spoel en de kokkels goed af met koud water, wrijf ze goed langs elkaar om al het zand van de buitenkant van de schelpen te krijgen.
- Pel de ui en snijd deze fijn. Maak ook de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes.
- Doe olijfolie in een pan en fruit de ui, voeg daarna 1 stengel bleekselderij, laurierblad, vers gemalen peper en de kokkels toe. Stoof op hoog vuur tot de kokkels open zijn.
- Haal de meeste kokkels uit de schelp, maar bewaar er een paar in de schelp ter garnering. Bewaar ook het kookvocht!
- Snijd de wortel, paprika’s, 1 stengel bleekselderij en de prei fijn.
- Doe daarna olie in de paella pan (of soortgelijke pan) en fruit de groenten op laag vuur.
- Voeg de paella rijst bij de groenten, bak kort mee en voeg daarna de saffraandraadjes, paprikapoeder en de kerriepoeder toe.
- Giet het kookvocht van de kokkels bij de rijst en laat het zachtjes koken.
- Als het kookvocht is opgenomen voeg dan bouillon toe totdat de paella gaar is, het kan dat er dan wat kippenbouillon over blijft.
- Roer het kokkelvlees door de paella en garneer met de bewaarde kokkels in de schelp.