Portugese kokkel courgettesoep

Ingredienten:

  • 1 kilo verse kokkels
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 1 liter groentebouillon
  • Om te serveren: 4 geroosterde sneetjes stevig brood, 1 teen knoflook, olijfolie

Bereiding

  • Doe de kokkels in een grote pan, maximaal voor de helft gevuld met kokkels, zodat er ruimte is voor de kokkels om open te gaan. Breng op hoog vuur aan de kook tot de kokkels open zijn. Haal de kokkels uit de schelp, maar laat enkelen in schelp ter garnering. Bewaar ook het kookvocht en zeef dit door een theedoek indien er nog zand in zit. De kokkels daarna in het kookvocht bewaren zodat ze niet uitdrogen.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in de soeppan en fruit de gehakte knoflook.
  • Voeg de courgettes, citroenschil en koriander toe en giet de groentebouillon erbij. Het geheel 10-15 minuten zachtjes laten koken.
  • Als de courgette gaar is pureer dan de soep en voeg het bewaarde kookvocht van de kokkels met de kokkels toe. Verwarm de soep maar laat deze niet meer koken.
  • Naar smaak peper, zout en citroensap toevoegen.
  • Wrijf het geroosterde brood in met knoflook en leg in elke soepkom een sneetje. Schenk de soep eroverheen en besprenkel met olijfolie
WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Bekijk meer recepten

Recepten

Kokkel tempura

Een heerlijk voorgerecht, borrelhapje of tussengerecht Ingrediënten: 0,5 – 1kg verse kokkels (liefst grote kokkels) of blikjes kokkelsvlees Citroen Tempuramix (verkrijgbaar bij de toko of

Bekijk recept »
Recepten

Paella met kokkels

Ingrediënten: 1 kg kokkels 2 stengels prei 2 paprika’s 1 ui 1 grote wortel 2 stengels bleekselderij 300 gram Paellarijst ½ theelepel kerriepoeder 1 laurierblad

Bekijk recept »
Recepten

Zeeuwse Kokkels

Een heerlijk voorgerecht van Chef Kees Visser. Ingrediënten: 0,5-1 kg verse kokkels (voor circa 4 personen) Sap van 1,5 limoen 2 gram Zeeuwsche Zoute Puur

Bekijk recept »