Supersnelle kokkel tapas (borrelhapje)

Ingrediënten:

  • 0,5 kg kokkels
  • 1 teen knoflook
  • 1 of 2 takjes fijngehakte peterselie

Bereiding

Magnetron:

  • Spoel de kokkels af en doe ze in een magnetron bestendig bakje met deksel.
  • Hak de knoflook en de peterselie fijn, voeg bij de kokkels en meng er doorheen.
  • Doe het deksel op het bakje, maar laat het deksel op 1 hoek een beetje open, zo kan de stoom ontsnappen en knalt het deksel niet van het bakje af.
  • Circa 1 minuut in de magnetron, als de kokkels open staan zijn ze goed, anders nog 1 of meerdere keren 30 seconden in de magnetron tot ze open staan.

Pan:

  • Spoel de kokkels af en doe ze in een pan met deksel, niet meer dan de helft van de pan gevuld.
  • Hak de knoflook en de peterselie fijn, voeg bij de kokkels en meng er doorheen.
  • Met deksel op de pan op hoog vuur koken. Als de kokkels open staan zijn ze gaar.

Tip: Varieer eens door een slokje droge witte wijn toe te voegen gelijker tijd met de knoflook en peterselie.

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Bekijk meer recepten

Recepten

Kokkel tempura

Een heerlijk voorgerecht, borrelhapje of tussengerecht Ingrediënten: 0,5 – 1kg verse kokkels (liefst grote kokkels) of blikjes kokkelsvlees Citroen Tempuramix (verkrijgbaar bij de toko of

Bekijk recept »
Recepten

Paella met kokkels

Ingrediënten: 1 kg kokkels 2 stengels prei 2 paprika’s 1 ui 1 grote wortel 2 stengels bleekselderij 300 gram Paellarijst ½ theelepel kerriepoeder 1 laurierblad

Bekijk recept »
Recepten

Zeeuwse Kokkels

Een heerlijk voorgerecht van Chef Kees Visser. Ingrediënten: 0,5-1 kg verse kokkels (voor circa 4 personen) Sap van 1,5 limoen 2 gram Zeeuwsche Zoute Puur

Bekijk recept »