Ingrediënten:
- 0,5 kg kokkels
- 1 teen knoflook
- 1 of 2 takjes fijngehakte peterselie
Bereiding
Magnetron:
- Spoel de kokkels af en doe ze in een magnetron bestendig bakje met deksel.
- Hak de knoflook en de peterselie fijn, voeg bij de kokkels en meng er doorheen.
- Doe het deksel op het bakje, maar laat het deksel op 1 hoek een beetje open, zo kan de stoom ontsnappen en knalt het deksel niet van het bakje af.
- Circa 1 minuut in de magnetron, als de kokkels open staan zijn ze goed, anders nog 1 of meerdere keren 30 seconden in de magnetron tot ze open staan.
Pan:
- Spoel de kokkels af en doe ze in een pan met deksel, niet meer dan de helft van de pan gevuld.
- Hak de knoflook en de peterselie fijn, voeg bij de kokkels en meng er doorheen.
- Met deksel op de pan op hoog vuur koken. Als de kokkels open staan zijn ze gaar.
Tip: Varieer eens door een slokje droge witte wijn toe te voegen gelijker tijd met de knoflook en peterselie.